Autohuis Bouwsema Delfzijl, Veendam

Polestar Volvo s60

Volvo S60 Polestar Concept

Met de glamour en felle lichten dat de City of Angels symboliseren, wat betere plek voor de wereldwijde auto show debuut van de Volvo S60 Polestar Concept dan de 2012 Los Angeles Auto Show? Immers, de 508-pk beest, gebouwd door officiële optreden partner van Volvo, Polestar, is misschien wel de meest glamoureuze en bliksemsnelle Volvo concept car ooit gemaakt.

"Dit is Polestar's interpretatie van de Volvo S60," zegt Christian Dahl, oprichter en CEO van Polestar. "Het is een auto ontwikkeld met onze eigen voorkeuren in het achterhoofd - hoewel we weten dat ze ook gedeeld door actieve chauffeurs."

Vergis je niet, het is een exotische op zich - maar met verfijning en nauwkeurige bediening. Al deze technologie resulteert in een meer intense, real-life Volvo rijervaring.

"We benaderden dit project door te kijken naar de productie Volvo S60 als platform voor een mogelijke race-auto - en het hoogtepunt van die gegevens ging in het ontwerp van de S60 Polestar Concept", aldus Jan Andersson, hoofdingenieur bij Polestar.

De S60 Polestar Concept levert de originele Volvo-rijervaring met een hoog niveau van kracht en handling. De turbo, inline zes-cilinder motor is afgestemd op een aanzienlijke toename van vermogen en koppel leveren. De 508 pk en 575Nm koppel lijken de nummers van de pk's en koppel gevonden in de T6-motor van de productie-auto dwerg: 304 pk en 440nm koppel.

De combinatie van een verlaagde, verbreed en versterkt chassis, een afgestemde Haldex all-wheel-drive systeem, en Öhlins vering maakt de auto bij uitstek geschikt voor zowel high-performance rijden en lange afstanden reizen.

Volgens Volvo Polestar coureur Robert Dahlgren, "Het is veruit de meest indrukwekkende straat Volvo die ik ooit heb gereden. Maar ik moet ook zeggen dat de originele Volvo-gevoel is er nog steeds."

Polestar is Volvo's prestaties partner sinds 1996, het aanbieden van tuning-technologie en onderdelen verbetering van de productie-model auto's.  De Polestar prestatieverbetering kan worden gekocht en geïnstalleerd toepassing van nieuwe en gebruikte Volvo's op elk gewenst Volvo-dealer. Meer informatie over Polestar en de uitbreiding van onderdelen en technologie aanbod voor Volvo de productie voertuigen is te vinden op Polestar.com .

Kort Technisch overzicht: Polestar S60 Concept

  • Volvo T6 inline zes
  • 0 tot 100 kmh (62 mph) = 3,9 seconden
  • Topsnelheid meer dan 300 kmh (meer dan 186 mph)
  • 508 pk @ 6500rpm
  • 575Nm (424 lb.-voet) @ 5.500 tpm
  • Max rpm: 7100
  • Aangepaste cilinderkop en verbrandingskamers
  • Gewijzigd inlaatspruitstuk en luchtinlaat
  • Garret 3171 turbo
  • Ferrita 3,5 "RVS uitlaatsysteem

Over Polestar

Polestar Performance, met het hoofdkantoor in Gothenburg, Zweden, is Volvo Cars 'officieel autosport en de prestaties partner. Polestar heeft samengewerkt met Volvo sinds 1996 en is momenteel verantwoordelijk voor alle grote ondernemingen Volvo's in de autosport. Zie ook de Polestar media site op www.polestar.com / pressroom voor meer informatie.